Selecteer een pagina

MASTERCOURSE LES 2

 

DOORZETTEN - DOORDUWEN - CONTROLE DOOR ACTIE

In les 2 word je je bewust van hoe je kleine-zelf door acties probeert de omstandigheden en de mensen om je heen te beheersen en te controleren. Je zult de voortdurende staat van afhankelijkheid van je kleine-zelf strategie gaan onderzoeken en de vrijheid en het vermogen van “authentiek aanwezig zijn” ervaren. Tijdens de wekelijkse opdrachten integreer je jouw “authentiek aanwezig zijn” in je dagelijkse werk- en leefomgeving. Je ervaart well-being door jouw focus verschuiving.

2.1: CONTROLE DOOR ACTIE

Video les: Word je bewust hoe jouw kleine-zelf vanuit de actie-controle-mindset probeert mensen en omstandigheden te beheersen en te controleren (7 minuten)

2.2: ONDERZOEKS-VRAGEN

Ga naar een moment terug in je leven waarbij je de actie-controle-mindset kan herkennen. Onderzoek hoe jij door jouw actie-controle-mindset probeert mensen en omstandigheden te beheersen en  te controleren. Download het PDF werkformulier of maak gebruik van de digitale invulvelden (10 minuten).

Welke van deze uitspraken resoneert het meeste met jou?

[homework type=”checkbox” values=”afwisseling en bezig zijn is de sleutel tot mijn geluk | Ik hou niet van conflicten en probeer altijd de lieve vrede te bewaren | Ik weet precies wat goed is, ik weet precies hoe het moet, maar als het me niet lukt ben ik slecht | Door succes heb ik aanzien en dat is mij alles waard |Hoewel ik heel erg mijn best doe ziet nooit iemand de moeite die ik  écht neem |Ik doe graag dingen voor anderen en cijfer mezelf weg in dienstbaarheid |Ik doe erg mijn best zodat niemand kan zeggen dat ik het fout doe |Ik heb altijd gelijk en creëer mijn eigen regels |Ik ben een fixer, ik ben gefocust op (potentiële) problemen en wil alle toekomstige problemen voorkomen |Ik vertrouw volledig op mijn kennis en zorg dat ik alle inhoudelijke kennis paraat heb zodat ik situaties volledig kan analyseren en begrijpen” volgnummer=’201′ id=”Les 2.2″]

Focus op de uitspraak die het meeste bij jou past en sluit je ogen. Stel je voor en voel dat jij dit nu altijd zo moet blijven doen. Waar ervaar je spanning, een samentrekking in je lichaam? Wat voor impact heeft dat op jouw leven?

Invulveld voor je ervaring

[homework type=’textarea’ max-chars=’1200′ id=’les 2.2 onderzoeksvragen’ volgnummer=’202′]

2.3: INTROSPECTIE OEFENING

Audio: Tijdens deze introspectie oefening ga jij de actie-controle-mindset ervaren van je kleine-zelf. Je wordt je bewust van de beperkende sturende emoties en laat deze los. Hierdoor ontstaat een nieuwe ervaring van je grote-zelf, van “authentiek aanwezig zijn”. Creëer tijd alleen en doe de oefening in een stille ruimte (18 minuten)

2.4: OMSCHRIJF JE ERVARING

Omschrijf jouw ervaring en gevoel van de introspectieoefening. Download het PDF werkformulier of maak gebruik van de digitale invulvelden (5 minuten)

Invulveld voor je ervaring

[homework type=’textarea’ max-chars=’1200′ id=’les 2.4 ervaring meditatie’ volgnummer=’203′]

2.5: TIPS EN FOCUS VOOR DE WEEK

 

Video: Tips en focus voor deze week  (2 minuten)

2.6: MIJN NIEUWE MINDSET

Kies je nieuwe mindset voor deze week die jou helpt gedurende de dag ruimte te ervaren en het solide centrum en rustpunt in jezelf te voelen. Gebruik de nieuwe mindset als vertrekpunt voor nieuwe geïnspireerde acties (5 minuten)

Kies je nieuwe mindset voor deze week

Kies één nieuwe mindset voor een nieuwe focus die aanstuurt op een nieuwe beleving en gedrag. Selecteer die nieuwe mindset die nu de grootste uitdaging voor je is.

[homework type=”checkbox” values=”Ook in conflict situaties blijf ik volledig aanwezig | Ik stel me helemaal open voor wat er hier en nu is (mensen en situaties) en voel de nut van het niets doen | Ik kies voor dienstbaarheid aan mezelf en kies iets leuks voor mezelf te doen | Ik neem waar wat ik niet kan zonder oordeel en ik ervaar een zachtheid naar mezelf| Ik besluit te geloven dat het universum vriendelijk is | Al doe ik helemaal niets, geniet ik van wie ik ben | Ik maak contact met mijn eigen stilte punt en laat me verrassen |  Inplaats van mijn eigen regels te volgen kies ik open te zijn voor initiatieven en inbreng van anderen| Ik weet zelf hoe goed ik het gedaan heb en dat is genoeg voor mij om me blij te voelen” id=”2.6 mijn nieuwe mindset” volgnummer=”204″]

Audio M4R bestand. Tip: Gebruik gedurende dag een ping/ringtoon als een herrinering om jezelf te shiften naar je grote-zelf.   

Ringtoon / Ping 1

met Pure Empowerment | Mastercourse

 

2.7: EINDE WEEK REFLECTIE

Aan het einde van de week ontvang je een email met een aantal reflectie vragen om jouw successen te oogsten.(5 minuten)

Invulveld voor je einde week reflectie

[homework type=’textarea’ max-chars=’1200′ id=’les 2.7 einde week reflectie’ volgnummer=’205′]

2.8: GOEDEMORGEN MEDITATIE

Audio: Met de goedemorgen meditatie verbindt jij je met jouw grote-zelf.  Je stapt direct in de ervaring van jouw grootsheid. Je zet je intentie om vanuit jouw grote-zelf waar te nemen, te communiceren, te creëren en te genieten van deze dag. Deze goedemorgen meditatie is perfect geschikt om je dag mee te starten (5 minuten)

PRIVACY en persoonlijke support

Bij alle lessen zijn er invulvelden waarin jij je ervaringen en onderzoeksresultaten kunt opschrijven. Deze informatie is alleen toegankelijk voor jou. Je hebt echter wel de keuze om deze persoonlijke informatie met mij (Wigard) te delen. Ik volg dan regelmatig de ontwikkelingen in jouw proces en zal persoonlijk via email je realisaties bekrachtigen en je, indien nodig, aanvullende tips geven. Let wel, deze informatie is in dat geval alleen voor mij toegankelijk en zal nooit worden gedeeld.

PRIVACY Settings

Bij de lessen heb je invulvelden waarin jij je ervaringen en onderzoeksresultaten kan opschrijven. Deze informatie is alleen voor jou toegankelijk. Je hebt wel de mogelijkheid om deze persoonlijke informatie te delen met Isabelle en Wigard. Dit geeft hen de mogelijkheid om op de hoogte blijven van je ontwikkelingen in het proces. Deze informatie is op dat moment alleen voor Isabelle en Wigard toegankelijk. Deze informatie wordt nooit gedeeld en alleen gebruikt om jouw ontwikkeling en ervaringen te monitoren.

Mijn antwoorden beheren