Selecteer een pagina

Onderzoek van Gallup heeft aangetoond dat slechts 13% van de werknemers in Europese organisaties floreert in zijn werk.

✓ 13% van de medewerkers in organisaties in Europa floreert op zijn werk. Deze medewerkers vinden hun werk betekenisvol en voelen zich verbonden met het team en hun organisatie.

✓ 59% van de medewerkers is ‘quiet quitting’. Deze medewerkers vullen een stoel en kijken naar de klok. Ze leveren de minimaal vereiste inspanning en zijn psychologisch losgekoppeld van hun werkgever.

✓  De rest, 28% is ‘loud quitting’: deze medewerkers ondernemen acties die de organisatie direct schade toebrengen, de doelstellingen ervan ondermijnen en zich tegen de leiders verzetten. Op een gegeven moment is het vertrouwen tussen werknemer en werkgever ernstig geschonden.

Wat is het echte probleem waarmee we worden geconfronteerd?

Wij weten dat betrokkenheid alleen kan bestaan als er een positieve emotionele connectie is. Iedere positieve emotionele verbinding ontstaat vanuit je hart.

Zonder een hartgerichte verbinding kan er nooit sprake zijn van langdurige betrokkenheid.

Korte termijn betrokkenheid wordt veroorzaakt door angst (stress) of door focus op persoonlijk gewin.

Langdurige en diepgaande betrokkenheid ontstaat door een emotionele verbinding geworteld in een gevoel dat je werkelijk iets kan betekenen voor een hoger doel of hogere waarde.

Hoe creëren wij een klimaat waar er meer betrokkenheid kan worden ervaren?

Wij als leiders en managers zetten de toon. Wij creëren een klimaat waarin anderen kunnen floreren. We kunnen de gewenste verandering positief in werking stellen als wijzelf hartgericht, geïnspireerd en trouw blijven aan onszelf. Het begint dus bij ons, bij jou.

Hartgericht zijn betekent dat jouw energie niet langer gevangen wordt door een eenzijdige, op zichzelf gerichte energie. Het gaat dus voorbij aan de probleemoplossende korte termijn fix-mentaliteit die zich richt op het veiligstellen van eigen gewin.

Jouw hartgerichte bewustzijn stelt je in staat open en werkelijk geïnteresseerd te zijn in het grote perspectief met de focus op het belang voor het grote geheel.

De wereld wordt al heel lang gedomineerd door een ongezonde op zichzelf gerichte mannelijke energie. Dit heeft het klimaat en de keuzes in organisaties grotendeels bepaald. Op de een of andere manier hebben we ons allemaal in ons werk aangepast en daarmee de verbinding met ons hart kwijtgeraakt.

Je merkt het omdat je betrokkenheid steeds minder wordt en je gevoel van er echt toe doen op je werk langzaamaan verdwijnt. Je weet niet hoe jij het tij kan keren. De oude trucjes van “harder” of “meer” werken niet meer.

Je komt voor een nieuwe keuze te staan, waarin jij verandert in een bestaande context.

Het hartgerichte bewustzijn (vrouwelijke energie) kan dan geïntegreerd worden met de helderheid van het denken (mannelijke energie). Zo worden beide energieën in balans gebracht en ingezet voor positieve actie.

Dan kun je, ongeacht de context, autonoom vanuit inspiratie en bevlogenheid, verbindend gaan denken en handelen.

Dat is moment dat je als leider anderen de vrijbrief geeft om ieder op zijn eigen unieke manier hetzelfde te gaan doen.

 

ONTDEK HOE JIJ KAN FLOREREN

Bekijk de video en ontdek hoe jij kan floreren als hartgericht leider.
Begrijp hoe jij als hartgericht leider het verschil kan maken om deze belangrijke uitdagingen van de organisatie te helpen oplossen.


We are Pure Empowerment
We are wholeness in action
We got this